De moord op Kennedy door de ogen van zijn vrouw Jackie

Hilvarenbeek, 23 april 2018

De moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy op 22 november 1963 in Dallas schokte de wereld. De aanslag is onderwerp in tal van documentaires en films. In ‘Jackie’ worden de dramatische gebeurtenissen belicht vanuit de beleving van Kennedy’s vrouw Jackie. Donderdag 17 mei te zien in Elckerlyc Filmclub, aanvang 20.00 uur. 


De gelauwerde actrice Natalie Portman kruipt in de huid van Jacqueline, zoals ze officieel heette. Zij maakt op indringende wijze de verwarring en de pijn voelbaar van de presidentsvrouw, die in een klap weduwe werd en haar man onder haar ogen dood zag gaan.

Maar ook brengt de film in de regie van Pablo Lerraín haarscherp in beeld hoe met het overlijden van John F. Kennedy diens heiligverklaring in gang werd gezet. Hoe de werkelijkheid werd omgesmeed tot een mythe. Decennia later zouden historici die mythe ontrafelen en de man die drie jaar president was van Amerika van zijn sokkel halen. 

De Volkskrant was zeer lovend over de film die in 2017 in première ging. ‘Een voortreffelijke rol van hoofdrolspeelster Natalie Portman’.

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek