Manchester by the Sea pijnlijk filmdrama waarin humor niet ontbreekt

Hilvarenbeek, 11 maart 2018

Een in zichzelf gekeerde klusjesman krijgt door het overlijden van zijn broer de voogdij over diens tienerzoon. Manchester by the Sea is een film over een onderwerp dat schuurt, maar waarin ook het nodige te lachen valt. Dit filmdrama is op donderdag 15 maart te zien in Elckerlyc Filmclub, aanvang 20.00 uur.


Hoofdpersoon is klusjesman Lee die leeft in een buitenwijk van het Amerikaanse Boston. Want anders dan de titel doet vermoeden gaat het hier om het plaatsje Manchester aan de kust in de staat Massachusetts. Lee heeft met niemand contact, en ook met zijn familie heeft hij de banden doorgesneden.

Tot er op een dag een telefoontje komt dat zijn broer Joe na een hartaanval is opgenomen in het ziekenhuis. Joe overleeft dat niet en vraagt zijn broer Lee om de zorg op zich te nemen voor zijn tienerzoon. Maar is dat wel zo slim? De eenzame Lee is daar helemaal niet de goede persoon voor. Bovendien voelt hij geen enkele behoefte om terug te keren naar Manchester, een plaatsje waar hij slechte herinneringen aan heeft.  

De filmcritici waren overwegend positief over de film, die diverse grote prijzen in de wacht sleepte zoals een Golden Globe en twee Oscars. De recensent van De Volkskrant was zeer te spreken over deze film uit 2016. ‘Zelden viel er zoveel te lachen in een loodzwaar drama’.

Regie: Kenneth Lonergan. Met: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler, Gretchen Mol, Lucas Hedges.

 

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek