Film Moonlight over worsteling van een jongeman met het leven

Hilvarenbeek, 22 februari 2018

De Amerikaanse film Moonlight volgt een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met het leven. Het drama werd in 2016 bekroond met drie Oscars waaronder die van de Beste Film. De film is op donderdag 22 februari te zien in Elckerlyc Filmclub, aanvang 20.00 uur.

 


De film speelt zich af in Miami en is opgedeeld in drie hoofdstukken. Elk hoofdstuk focust zich op een belangrijke periode in het leven van Chiron, een homoseksuele man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Tijdens zijn kinderjaren, toen hij door jongens die hem pestten Little werd genoemd, ontmoet hij de drugsdealer Juan. De man ontfermt zich over de eenzame Little Chiron, die geen vader heeft en wiens drugsverslaafde moeder Paula één van Juans klanten blijkt te zijn.

De criticus van de Volkskrant was lovend over de film: ‘Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Dat drie acteurs hetzelfde personage spelen is niet nieuw, maar hier midden in de roos.’

De regie is in handen van Barry Jenkins. De hoofdrollen worden vertolkt door Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Naomie Harris en Mahershala Ali.

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek