La La Land overrompelende musicalfilm

Hilvarenbeek, 4 januari 2018

‘La La Land’ is de titel van een klassieke Hollywoodmusical die overladen werd met filmprijzen en die massa’s muziek- en filmliefhebbers naar de bioscoop lokte. De film kreeg in 2017 een recordaantal Oscarnominaties (zestien) en sleepte er daadwerkelijk zes in de wacht. De Nederlandse filmcritici waren unaniem lovend. La La Land is op donderdag 18 januari te zien in Elckerlyc Filmclub, aanvang 20.00 uur.


De openingsscene van de film is overrompelend: automobilisten die in Los Angeles vastzitten in een file springen uit hun auto om zingend en dansend een ode te brengen aan de musical. En wat daarna volgt houdt de filmbezoeker op het puntje van zijn stoel: zo knap zit La La Land in elkaar.

De film uit 2016 draait om Mia (Emma Stone), een serveerster met de droom om actrice te worden. Maar ondanks de talloze audities die ze doet, heeft ze geen succes. Andere hoofdrolspeler is jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling)  die droomt van een eigen club. Ze ontmoeten elkaar een paar keer toevallig en worden verliefd. Ze proberen elkaar te stimuleren hun dromen waar te maken, en dat blijkt te lukken. Maar dit succes drijft hen ook geleidelijk uit elkaar.

De recensist van Film Totaal schreef er o.a. dit over. ‘Alle klassieke elementen van het musicalgenre zijn voortreffelijk vertegenwoordigd. Ten eerste oogt de film beeldschoon: van de uitstekende cinematografie tot de prachtige, kleurrijke aankleding. Ook de jazzy soundtrack van Justin Hurwitz levert uitstekend werk, met uitschieter 'City of Stars' als terugkerend motief door de film verweven.’

En: ‘Bovenal toont regisseur Damien Chazelle zich na Whiplash (2014) opnieuw een voor zijn leeftijd zeer volwassen, zelfverzekerde filmmaker die zijn publiek moeiteloos weet in te pakken’.

Bekijk hier de promo van La La Land op YouTube

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek