Straatkat speelt hoofdrol in film over dakloze

Hilvarenbeek, 24 november 2017

Een waargebeurd verhaal is de basis van de film ‘Street Cat Named Bob’. Het gaat over een jongeman in Londen die aan lagerwal is geraakt. Een straatkat helpt hem de draad van het leven weer op te pakken. Het verhaal is eerst verschenen als boek, dat een regelrechte bestseller werd. De film is op 28 december te zien in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.


Na een moeilijke jeugd wordt Bowen dakloos en raakt verslaafd aan heroïne. In de lente van 2007 doet hij mee aan een methadonprogramma en betrekt een flat in Londen. In de hal van de flat vindt hij een gewonde kat. Hij gaat op zoek naar de eigenaar, maar als dat na twee weken geen resultaat oplevert laat hij de kat achter op de vindplaats. Maar het dier blijft zijn nieuwe baasje volgen en krijgt een plaats in Bowen’s leven als straatmuzikant.

De hoofdrol is dus weggelegd voor een kater en die doet dat heel verdienstelijk. Of beter gezegd, verschillende katers spelen die rol. Ze doen hun taak naar behoren: kater Bob kan heerlijk onverschillig kijken en is niet te beroerd om high fives uit te delen.
Een recensent noemde het verhaal hartverwarmend en passend bij de feelgoodsfeer rond de kerstdagen.

Regie Roger Spottiswoode, met o.a. Luke Treadaway, Ruta Gedmintas en Joanne Froggatt.

 

 

 

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek