Toni Erdmann, tragikomische film over vader en dochter

Hilvarenbeek, 28 november 2017

De vader is een man met humor die niet hecht aan status en roem. Zijn dochter is het tegenbeeld: ambitieus en een harde zakenvrouw. Voldoende ingrediënten voor een onderhoudende, tragikomische film: Toni Erdmann. De film is op donderdag 7 december te zien in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.


Vader Winfried Conradi besluit op een dag onverwacht een bezoek te brengen aan zijn dochter Ines, die in Boekarest, de hoofdstad van Roemenië, aan het hoofd staat van een grote onderneming. Haar reputatie is die van een harde, nietsontziende zakenvrouw. Maar dochterlief is not amused over het verrassingsbezoek van haar vader, en zij stuurt hem weg.

Vader Winfried laat dat niet over zijn kant gaan want hij maakt zich zorgen over zijn dochter. Is ze eigenlijk wel gelukkig in haar rol als baas van een onderneming?  Hij zet een pruik op, doet andere kleren aan en meet zich neptanden aan. Hij gaat terug naar zijn dochter zogenaamd als 'consultant en coach Toni Erdmann’. Met zijn onvoorspelbare gedrag ontregelt hij het geordende bestaan van zijn dochter als zakenvrouw.

Op het filmfestival van Cannes van 2016 was Toni Erdmann een regelrechte sensatie, maar viel desondanks niet echt in de prijzen. De Duitse regisseuse Maren Ade moest, alle lof van de filmcritici ten spijt, genoegen nemen met enkel de prijs van de internationale filmkritiek. De film duurt ruim 2,5 uur.

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek