Harmonie Concordia hoopt opnieuw op topprestatie

Hilvarenbeek, 26 oktober 2017

Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 gaat in november op Concours in Veldhoven en hoopt dan wederom een topprestatie te leveren. Ter voorbereiding geeft het gezelschap een try-out op vrijdag 17 november in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur. Ook de slagwerkgroep zal die avond aantreden.


Onder leiding van interim-dirigent Maarten Jense probeert het harmonieorkest zich zo goed mogelijk voor te bereiden in de strijd om de hoogste eer. Concordia komt uit in de 1e divisie; de hoogste divisie voor amateurorkesten in Nederland.

Dat Concordia in deze divisie speelt is voor een harmonie uit een dorp een bijzondere prestatie. En dat de muzikanten het zeker niet onverdienstelijk doen, bleek in 2005 al toen Concordia de allereerste Nederlands Kampioen werd in de 1e divisie. 

Tijdens het bondsconcours van de Brabantse Bond voor Muziekverenigingen zal het programma van Concordia worden beoordeeld door een deskundige jury. Uiteindelijk gaat het erom om zoveel mogelijk punten te vergaren om met een zo hoog mogelijke prijs naar Hilvarenbeek te komen.

De stukken die worden gespeeld zijn Pagan Dances van James Barnes,  American Barndance van Richard L. Saucedo, enkele delen uit Symphonic Dances van Fukuda en Armenian Dances van Reed.

Foto: Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 tijdens het dauwtrappen. 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek