Christel de Laat, comédienne bij uitstek

Hilvarenbeek, 20 augustus 2017

Christel de Laat, de Bourgondische comédienne, is klaar voor een solovoorstelling. Eerder stond ze met veel succes met Karin Bruers in Elckerlyc op het podium. Materiaal voor haar eigen show, vijftig jaar lief en leed, heeft ze voldoende. Ze benoemt ongemakken en zet haar leven op komische wijze in de etalage. Vrijdag 22 september, aanvang 20.00 uur.


Christel, afkomstig uit Schijndel, is autodidact; ze heeft het artiestenvak in de praktijk geleerd. In 1996 start ze, uit het niets, bij een Brabantse Feesterij waar ze al vrij snel op nagenoeg alle themafeesten de hoofdrol vertolkt. Na er ruim 4 jaar fulltime gewerkt te hebben in 2000 als zelfstandige aan de slag.

Bij Omroep Brabant had Christel toen al furore gemaakt met het tv-programma Da’s Nel. Als het typetje “Nel” bezocht ze in Brabant per fiets markten, horecagelegenheden en toeristische locaties.
Inmiddels is ze met haar bedrijf al 15 jaar succesvol actief als allround improvisatie actrice en presentatrice.

 Naast haar carrière als comédienne was Christel ook te zien op de landelijke tv. Onder meer bij het programma ‘Ook dat nog’ waar ze de sketches voor haar rekening nam. Mensen kennen haar ook van Toren C waar ze vaak bij de koffieautomaat haar mannetje staat. Meerdere seizoenen heeft ze haar bijdrage aan Toren C geleverd.

Bij Omroep Brabant Heeft ze al vier keer de presentatie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje voor haar rekening genomen. Ze speelde mee in Wolfseinde: een tv-feuilleton dat bestond uit twee jaargangen, en FijnFisjeNie waar ze tijdens carnaval vier dagen in de studio actief was als een van de presentatoren.
Sommige tv-fragmenten van FijnFisjeNie en Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje vonden hun weg op you tube en scoorden binnen enkele dagen ruim 150.000 hits.

 Ook filmproducenten weten haar te vinden. In een paar films vervulde ze een klein gastrolletje. New kids Nitro, Wiplala, en Kankerlijers zijn de bekendste

Eind 2014 maakte het theater met Christel de Laat kennis. Met de Warme Winter Show van Karin Bruers maakte ze een nagenoeg uitverkochte toer langs 35 Brabantse theaters. Een succes dat - solo – naar meer smaakt.

 

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek