Cabaretier Leon van der Zanden gaat los met show ‘Kameleon’

Hilvarenbeek, 29 maart 2018

Cabaretier Leon van der Zanden heeft in de loop der jaren een schare trouwe fans opgebouwd. Ook in Hilvarenbeek heeft hij supporters en daarom is zijn nieuwe show ‘Kameleon’ in Elckerlyc te zien. Op vrijdag 20 april, aanvang 20.00 uur.


Van der Zanden (40 jaar, geboren in Helmond, zijn moeder komt van Mauritius) stond eerder met zijn programma ‘Supergewoon’ voor een uitverkocht Elckerlyc. Dit keer heeft hij zijn show opgebouwd rond een actueel thema, euthanasie. Een pittig onderwerp dat Van der Zanden met veel humor fileert.

‘Kameleon’ gaat over ene Dirk. Een rijke man die euthanasie laat verrichten en Leon vraagt om op te treden op zijn uitvaart. Leon besluit erop in te gaan en schrijft samen met Dirk in drie maanden tijd een afscheidsbrief die hij op de plechtigheid zal voordragen. Alle thema’s die daarbij aangeraakt worden, bespreekt Leon met het publiek, waardoor elke voorstelling een uniek karakter krijgt.

Leon van der Zanden heeft inmiddels een lange staat van dienst in de theaterwereld.  Vanaf 1998 treedt hij op als cabaretier en stand-up comedian. Hij maakte 9 solovoorstellingen, waarin hij diverse theatergenres combineerde.

Op televisiegebied laat Leon zich zien in programma’s als ‘In goed gezelschap’ (VARA 2012/2013) en ‘De Invaller’ (AVROTROS 2014). Daarnaast wijdde het programma Grimassen (NTR) een aflevering aan hem, waarin hij terug gaat naar zijn roots op Mauritius. Tevens heeft Leon zich ontwikkeld als columnist, geeft comedy- en presentatieworkshops, leidde 4 jaar de Comedy Academy in Eindhoven en ontwikkelde zijn eigen talkshow ‘Het Blauwe Uur’.

Van der Zanden in een tv-programma over zijn roots

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek