ScienceBattle theatershow over boeiende wetenschap

Hilvarenbeek, 3 februari 2018

Met de ScienceBattle heeft Elckerlyc een heel bijzonder programma in huis gehaald. Het is een theatershow over wetenschap. Nee, dat is geen saaie bedoening! De jonge wetenschappers die eraan meedoen komen met verrassende inkijkjes op hun onderzoek. Vrijdag 2 maart in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.


Je hoeft er ook niet voor gestudeerd te hebben om een ontspannende avond mee te maken. En als de wetenschappers te ingewikkeld gaan doen, is er nog altijd presentator en acteur René M. Broeders die met veel humor de jongelui weer met beide benen op de grond zet.

ScienceBattle is opgezet om aan het grote publiek te laten zien dat wetenschap niet iets voor een stelletje nerds, maar boeiend is voor iedereen die erin geïnteresseerd is.

De opzet van de ScienceBattle is simpel. Vier jonge wetenschappers die bezig zijn met een proefschrift (diepgaand onderzoek) over een bepaald onderwerp, moeten elk in tien minuten hun verhaal doen.
Het is een soort onderlinge wedstrijd en aan het eind van de avond kiest het publiek voor de wetenschapper die het meest overtuigend en helder zijn verhaal heeft gedaan.

Als je in de zaal zit, ben je na afloop verrast door materie waarvan je anderhalf uur geleden werkelijk geen flauw benul had. Je bent ontroerd door de passie. Nieuwsgierig naar meer details. Je denkt zelfs dat je het begrepen hebt. Maar het navertellen? Nee, dat kun je niet.

De theatershow is niet alleen interessant voor volwassenen, maar ook voor studenten en scholieren in de bovenbouw van havo/vwo.

 

 

 

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek