Drie Brabantse mannen mijmeren over ‘vruger’

Hilvarenbeek, 16 februari 2018

Was vroeger alles beter? Dat is maar hoe je het bekijkt. Drie mannen uit Oost-Brabant vonden er de inspiratie in om er een theaterprogramma over te maken met muziek, gedichten en verhalen. Op vrijdag 16 februari te zien en te horen in Elckerlyc, aanvang 20.00 uur.


Die drie ‘Echte Brabantse Mannen' die dan op het podium staan zijn Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders. Zij stonden eerder aan de basis van de Brabantse Volksopera Mistero die ook in Elckerlyc met veel succes werd opgevoerd.

De heren - jonge senioren - kenschetsen zichzelf als ‘een clown om mee te lachen, een minstreel om bij weg te dromen, een dichter om naar te luisteren. De combinaties zijn inwisselbaar’. 'Vruger waar alles bitter' heeft niets van doen met vals sentiment en is geen typetjescabaret. De drie heren zijn vooral zichzelf.

De voorstelling werd in de pers geprezen om de humor, ernst en diepgang of juist de subtiele lichtvoetigheid. Iemand noemt het een zak tumtum: snoepjes in allerlei kleuren en vormpjes; traktaties waar geen eind aan komt. En dat in 't Brabants!

 

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek