Zang, dans, muziek en humor in familie-opera De Impresario

Hilvarenbeek, 25 januari 2018

Het KlarinetNsemble pakt zo nu en dan uit met een speciale productie. Deze keer wordt er op 26, 27 en 28 januari 2018 een opera van Mozart uitgevoerd, met de eigen titel ‘de Impresario’. Het is voor het eerst dat er in Hilvarenbeek een opera wordt uitgevoerd. Het belooft in de Rabozaal van Elckerklyc een muzikaal spektakel te worden voor jong en oud.


De Impresario is losjes gebaseerd op Der Schauspieldirektor, een opera van Wolfgang Amadeus Mozart. De première vond plaats op 7 februari 1786 in Schloss Schönbrunn in Wenen. Mozart schreef deze opera in opdracht van Keizer Jozef II.

Het verhaal: De impresario is bezig met de rolbezetting voor een nieuwe productie. Er zijn diverse gegadigden die auditie komen doen. Tijdens de audities ontstaat afgunst en gekissebis tussen de kandidaten, waarvan de één een nog groter ego heeft dan de ander. De impresario houdt het hoofd te nauwer nood boven water.

Voor De Impresario is gebruik gemaakt van muziek uit Der Schauspieldirektor, maar ook van vele andere Mozartcomposities. Daarmee ontstaat binnen de opera een prachtige doorkijk in het uitgebreide oeuvre van deze grote componist. Zang en dans, maar ook solo- en orkestwerken, ze komen allemaal voorbij. Uiteindelijk is het vooral een prachtig muzikaal spektakel geworden, met gespeelde scenes waarin de kijker kennis maakt met het kleurrijke leven van Mozart en zijn omgeving.

Medewerking wordt verleend door: Lizet van Beek, Huub de Bruijn, Margret Engel, André Kerver, Jan Willem Verhoeven, het KlarinetNsemble, Dansschool Hilvarenbeek o.l.v. Meike Roberts en nog een keur aan andere spelers. De productie wordt vormgegeven door maar liefst drie winnaars van de Jan Naaijkensring: Maarten Jense (muziek), Koen Ketelaars (regie) en Michiel van der Sanden (libretto).

Op vrijdag 26 januari is er een voorstelling om 19.30 uur, op zaterdag 27 januari om 19.30 uur en op zondag 28 januari is er een matineevoorstelling, aanvang 14.00 uur.

 

 

 

 

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek