Sfeervol kerstconcert Vocaal Ensemble Pavane

Hilvarenbeek, 4 december 2017

Het begint een jaarlijkse traditie te worden, het kerstconcert van Vocaal Ensemble Pavane in Elckerlyc. Op vrijdag 15 december staan ze voor de derde maal in Elckerlyc op de planken met een programma dat de bezoekers helemaal in de kerstsfeer brengt. Aanvang 20.00 uur.


Het koor uit Heusden komt wederom met een gevarieerd programma dat onder meer bestaat uit zowel oude als eigentijdse bewerkte Christmas Carols  Op het programma staan zowel bekende Carols als klassiekere zangstukken rondom de kerstperiode. Van Willcocks tot Rutter, van Jetse Bremer tot the King’s Singers. De thema’s variëren van kinderlijke blijheid tot diepzinnige introspectie. De unieke sound zal Pavane gebruiken voor tedere liederen met melancholische kerstklanken maar ook voor prikkelende eigentijdse Christmas-songs.

Vocaal Ensemble Pavane werd opgericht in 1984 en streeft naar een vaste bezetting van 13 zangers: 4 sopranen, 3 alten, 3 tenoren en 3 bassen. De muzikale leiding is in handen van Ton van Alphen. Het repertoire van Pavane, dat veel affiniteit heeft met de Engelse liedkunst, bestaat uit wereldlijke liederen van de Renaissance en de vroege Barok tot en met de 20e eeuw, met liederen van componisten als Gibbons, Dowland, Brahms, Kodaly, John Rutter en Vaughan Williams. Ook ontbreekt eigentijdse muziek uit het lichtere repertoire niet.

 

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek