Johan Fretz conferencier met een ontwapenend verhaal

Hilvarenbeek, 29 november 2017

Johan Fretz kennen we als romanschrijver, publicist en als opvallende gast in talkshows op tv. Maar in het nieuwe theaterseizoen maakt hij zijn solodebuut als conferencier of, zo men wil, cabaretier. ‘De Zachtmoedige Radicaal’ heet zijn voorstelling. Op vrijdag 8 december staat hij in Elckerlyc op de planken, aanvang 20.00 uur.


In zijn solodebuut legt Fretz een gepolariseerd Nederland op het hakblok, vermengd met humorvolle en ontwapenende verhalen over een roadtrip door het land van zijn moeder - Suriname -, waar men ondanks alles beter in staat lijkt tot verzoening. Fretz toont zich een unieke conferencier: muzikaal, met scherpe blik en een gouden lach. De Zachtmoedige Radicaal is een show die je optilt en je hart verovert, maar bovenal is dit een unieke vertelling van een geboren verhalenverteller.

Johan Fretz (1985) toerde de afgelopen jaren met het duo Gebroeders Harteveld & Fretz door Nederland. Hun laatste show werd bekroond met vier sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant: ‘Filosofisch sterk en buitengewoon geestig!’ - ‘Een verademing in de nieuwe generatie cabaretiers’. Het laatste jaar gaf hij regelmatig optredens in Pauw! & Pauw & Jinek!

 Als romanschrijver debuteerde Fretz in 2012 met ‘Fretz 2025’. In 2011 schreef hij het boek ‘Hart voor Kunst, tegen de culturele kaalslag’.

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek