In gesprek met Dave Hanhart, Hanhart voor Muziek

Hilvarenbeek, 3 december 2017

Dave Hanhart organiseert dit jaar voor de vijfde keer het Grote Kerstbal. Wegens het succes in Elckerlyc vorig jaar, staat ook dit jaar deze voorstelling weer op de theateragenda. Op zaterdagavond 16 december om 20.00 uur.


Op het Kerstbal komen vele stijlen muziek bij elkaar. Evergreens, musicals, operette en Nederlandstalige liedjes, maar ook enkele hedendaagse nummers. Een beetje in de stijl van André Rieu. Het publiek bestaat uit een gemêleerd gezelschap: ouderen van 70+, maar ook hun kinderen van 40+ en hun kleinkinderen van 18 jaar en ouder. Het wordt niet voor niets bestempeld als een heerlijke familievoorstelling. “Ik denk altijd na over de opbouw van de avond, de opening en finale op het einde. De sfeer is natuurlijk Kerst” verteld Dave.

Tijdens het Grote Kerstbal geniet Dave van vele herinneringen uit zijn jeugd die de muziekstijlen bij hem oproepen. Het delen van die verschillende muziekstijlen met het publiek is zijn drijfveer om dit soort avonden te organiseren. “Ik ben zelf opgegroeid met alle stijlen van de muziek en vind het allemaal leuk en mooi om zelf te spelen en naar te luisteren. Er zitten dus ook veel herinneringen aan de stijlen. Mijn oude lerares van vroeger speelt ook nog steeds een grote rol daarin. (Gerda Reverger). Inmiddels al 10 jaar overleden (82). Zij gaf piano-orgel-accordeon-les en was zelf een soort van operadiva uit haar tijd in Kuala Lumpur. Iedereen die bij haar zangles had strikte ze voor haar koor en ik mocht als 14-jarige bij uitvoeringen het allemaal begeleiden. In de groep zitten bijvoorbeeld twee zangeressen, Nancy Verschuuren en Nienke Grusio, die ook van haar les gehad hebben en die ik dus al ken vanaf mijn jeugd. Ook enkele muzikanten komen nog uit die tijd.”

Naast Nancy Verschuuren en Nienke Grusio werken meer (bekende) talenten uit de regio Tilburg, Goirle en Middelbeers met hem mee aan de producties. Bijvoorbeeld de nicht en neef (Maud van de Luijtgaarden en Cas van de Luijtgaarden) van de voormalig pastoor van Hilvarenbeek, Cees Remmers, doen ook mee. De zangers, zangeressen en muzikanten zijn de hele avond op het podium aanwezig om een gezamenlijk gevoel van ‘thuis’ te creëren.

“Kerst staat voor familie, vrienden, vriendschap, gezelligheid, raken en verbinden. Dat hoop ik allemaal te kunnen laten zien en voelen met het Kerstbal. We ervaren dat gevoel als groep samen en willen dat graag delen met het publiek. Ook mijn vader (90) die me altijd veel gestimuleerd en ondersteund heeft speelt nog steeds een belangrijke rol.”

Tot slot deelt Dave zijn favoriete kerstnummer: White Christmas / The Christmas song (chestnuts roasting on an open fire). Benieuwd of hij dit nummer speelt tijdens het Grote Kerstbal in Elckerlyc? Kom dan vooral kijken en luisteren!

Reserveer je kaartje alvast via het bestelformulier op deze website.

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek