Theatervoorstelling over dementie in dagelijks leven

Hilvarenbeek, 22 september 2017

Hilvarenbeek wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Maar wat is dementie ,en vooral, wat zijn de gevolgen voor de omgeving van de man of vrouw met deze aandoening? De theatervoorstelling Drieluik Dementie brengt dat indringend in beeld, op dinsdag 26 september om 19.30 uur in Elckerlyc.


Het gaat om een productie van de theatergroep KOENK, waarvan Koen Ketelaars de regisseur is. Vijf jaar geleden maakte deze groep een theatervoorstelling over het dagelijkse leven van mensen met dementie, over de positie van familie en mantelzorgers en beeldvorming over dementie. Deze voorstelling beleeft nu dus een reprise en dat is niet zo vreemd want het onderwerp is nog altijd actueel.

Onderzoek wijst uit dat het aantal mensen dat leeft met dementie de komende jaren wereldwijd enorm toeneemt. In Hilvarenbeek zal in 2030 het aantal inwoners met dementie verdubbeld zijn tot circa 400. Niet alle mensen met dementie gaan naar een verzorgingshuis, meer en meer blijven mensen met dementie thuis wonen, in hun vertrouwde omgeving.
Dat kan alleen met behulp van mantelzorgers. Rondom elke persoon met dementie staan bovendien gemiddeld drie mensen voor begeleiding en ondersteuning. In Hilvarenbeek werken een aantal organisaties nauw samen voor het creëren van een dementievriendelijke samenleving.

Na afloop van de theatervoorstelling is er gelegenheid om na te praten en ervaringen uit te wisselen.

 

 

 

Binnenkort in CC Elckerlyc

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek