&Bromet - Documentaire 'Man in de knoop'

Film
Prijs is inclusief kopje koffie of thee: € 5,00

Elke vijf uur maakt iemand een einde aan zijn leven, mannen twee keer zo vaak als vrouwen. Een opvallend verschil dat maar weinig aandacht krijgt. Waarom zijn juist mannen extra kwetsbaar?

Regisseur Frans Bromet en journalist Nathan Vos proberen een antwoord te vinden op die vraag. Samen maakten ze de documentaire ‘Man in de knoop’, waarin Frans Bromet met drie weduwen praat over de zelfmoord van hun man. In een openhartig gesprek gaan zij op zoek naar het waarom van deze wanhoopsdaad.

Nathan Vos schreef het boek ‘Man o man’ nadat zijn broer David zelfmoord had gepleegd. Hij onderzoekt hoe het kan dat zoveel mannen de weg kwijt zijn. Waarom vragen ze geen hulp? Zijn mannen vaak te trots, stellen ze te hoge eisen aan zichzelf? En welke rol speelt hun relatie met hun vader?

Op woensdag 9 mei draait de voorvertoning van de documentaire vanaf 19.30 uur in de Ensemblezaal. Frans Bromet is tijdens deze avond te gast in Elckerlyc om vragen te beantwoorden.

U bent vanaf 19.00 uur welkom voor een kopje koffie/thee.

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek