Science Battle - Alle antwoorden op niet gestelde vragen

Theatershow
Normaal: € 12,50

Jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria even achter zich en stappen het theater in voor de ScienceBattle. Een nieuw concept waar ze een wedstrijd met elkaar aangaan op het podium en elkaar uitdagen. Ze presenteren hun promotieonderzoek binnen tien minuten, maar wie doet dit het beste? ScienceBattle is een avond vol onderzoek, feitjes en een wetenschappelijke knipoog - als die bestaat… De presentatie is in handen van theatermaker René M. Broeders.

Feline Lindhout
Als we iets beslissen kan dat in een fractie van een seconde. In die korte tijd gebeurt er in de hersenen zo veel, dat we een heel leven nodig hebben om dat te snappen. Feline Lindhout (Universiteit Utrecht) zoomt in op de slimme cellen en helpt ons op weg om er een beetje van te begrijpen.

Clara Stegehuis
Kun je voorspellen of een epidemie groot wordt of uitsterft? Volgens wiskundige Clara Stegehuis (Technische Universiteit Eindhoven) kan dat. Zij berekent hoe snel epidemieën zich verspreiden. Niet met ingewikkelde data, maar gewoon door jouw Facebook-profiel en die van je vrienden te checken.

Remco Castelijn
We kennen allemaal wel de beelden van de deeltjesversneller in Genève, de 27 kilometer lange ondergrondse tunnel waar men deeltjes laat botsen. Remco Castelijn (Radboud Universiteit Nijmegen) doet er onderzoek en probeert te ontrafelen hoe tijd en ruimte onvoorstelbare waardes aannemen.

Esther van Duin
De hele dag krijgen we enorm veel impulsen binnen, die onze hersenen moeten verwerken. Dat gaat niet altijd helemaal goed. De hersenen van sommige mensen kunnen dit niet aan en er ontstaan psychische klachten, bijvoorbeeld psychoses. Esther van Duin (Maastricht University & AMC Amsterdam) heeft een missie en wil ons laten zien, dat we niet meteen hoeven weg te rennen voor mensen met psychische klachten en leert ons hoe we een kijkje kunnen nemen in de gesteldheid van ons eigen brein.

Bekijk hier het filmpje van de preview avond:

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek