Jac van Steen - Mozart lezing door Jac van Steen

Muziek
Prijs is inclusief kopje koffie of thee: € 5,00

Jac van Steen (Eindhoven, 1956) is een, in Esbeek woonachtige, internationaal befaamde orkestdirigent. Hij studeerde aan het Brabants Conservatorium en is sedertdien een veelgevraagd dirigent in eigen land, maar vooral ook in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk.
In Nederland stond hij onder andere voor het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch, het Nederlands Philharmonisch en de drie radio-orkesten.
In Duitsland was hij chef-dirigent  en algemeen zakelijk directeur van het Deutsches Nationaltheater Weimar (2002 – 2005), maar ook chef-dirigent van de Staaskapelle Weimar, gastdirigent bij de Bochumer Symphoniker en chef-dirigent bij de Nürnberger Symphoniker. Ook orkesten in Berlijn, Halle, Wiesbaden, Teutlingen, Dordmund en nog vele andere plaatsen stonden onder zijn leiding.
In het Verenigd Koninkrijk stond hij voor het befaamde BBC Symphony Orchestra en voor het BBC Philharmonic Orchestra Manchester. Het BBC National Orchestra of Wales leidde hij in het kader van de proms-concerten in Londen. Maar ook het London Sinfonietta en het Royal Scottish Orchestra hebben kennis gemaakt met zijn baton.
Kortom: een internationaal vermaard dirigent die ons iets komt vertellen over Wolfgang Amadeus Mozart in de aanloop naar de uitvoering van de nieuwe opera “De Impresario” in Elckerlyc in het laatste weekend van januari 2018.

Achter 't raadhuis 2
5081 BA Hilvarenbeek
013 - 505 06 63
info@elckerlyc.nu

OVER ELCKERLYC

Cultureel Centrum Elckerlyc biedt een sfeervol podium voor uiteenlopende activiteiten voor en door de inwoners van de Hilvarenbeek. Op het gebied van theater, muziek, swing, cabaret, dans, literatuur en film. De moderne accommodatie is ook beschikbaar voor o.a. zakelijke evenementen, informatiebijeenkomsten, borrels. Lees verder

© 2014 Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek